Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Commissie: ‘Jaren uitstel voor innovatieve boer in ruil voor zijn spaarvarken’

DEN BOSCH - Boeren die echt voor innovatie willen kiezen, moeten ruimhartig uitstel krijgen om aan de strengere Brabantse milieu-eisen te voldoen. Maar ze moeten dat dan wel alvast in een overeenkomst vastleggen, en daarvoor geld storten op een door de provincie geselecteerde rekening.

Dat opvallende plan staat in een tussentijds advies dat de provincie inwon over het Brabantse veehouderijbeleid uit 2017. Daarmee wil de provincie bereiken dat de stikstofuitstoot van boerenbedrijven omlaag gaat. Boeren met oude stallen dienen daarom vanaf 2022 aan strengere milieuregels te voldoen; zij moeten daarom voor 1 april 2020 een vergunning hebben aangevraagd. 

  1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
    PREMIUM

    Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

    De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.