Een vliegtuiginspectie met drones gaat een stuk sneller dan een fysieke controle met technici in een hoogwerker en is dus bovendien minder risicovol, aldus Jochem Verboom van het bedrijf Mainblades.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vliegtuiginspectie met drones gaat een stuk sneller dan een fysieke controle met technici in een hoogwerker en is dus bovendien minder risicovol, aldus Jochem Verboom van het bedrijf Mainblades. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Complete Airbus met drone geïnspecteerd: ‘Sneller en veiliger dan fysieke controle’

HOOGERHEIDE - In drie uur een complete KLM-Airbus inspecteren op elk vlekje, deukje of scheurtje: die klus werd dinsdag met een drone geklaard op Aviolanda. ‘Een Europese primeur’.

  1. Nieuwsoverzicht | Tiener ontvoerd en gewond teruggevonden - NedTrain aansprakelijk voor chroom-6-drama
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Tiener ontvoerd en gewond teruggevon­den - NedTrain aansprake­lijk voor chroom-6-dra­ma

    Een 16-jarige jongen is dinsdagavond ontvoerd in Breda. Een paar uur later is hij gewond teruggevonden in het water bij Hoek van Holland. Een 21-jarige verdachte werd aangehouden. Verder: De Eindhovense horeca wordt vanaf zaterdag steekproefsgewijs gecontroleerd op het checken van een coronatoegangsbewijs en NedTrain is door de rechtbank aansprakelijk gesteld voor gezondheidsschade bij slachtoffers van het chroom-6-drama in Tilburg. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.