Jean-Luc Murk in het laboratorium. De arts-microbioloog van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg doet verslag van zijn week.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Murk in het laboratorium. De arts-microbioloog van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg doet verslag van zijn week. © Dolph Cantrijn

Corona-arts houdt dagboek bij van bizarre week in Brabant: ‘Er gebeurt veel te veel’

TILBURG - Hij loopt de benen onder zijn kont vandaan - net als trouwens al zijn collega’s in de zorg. Opgejaagd door corona. Hij probeert alle nieuwe ontwikkelingen rondom het virus bij te houden, ‘maar als je twee uur niet oplet, loop je al hopeloos achter’. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk werkt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Op verzoek van het Brabants Dagblad hield hij een dagboek bij van een nogal bizarre week.

Maandag 9 maart 

Vrij vandaag omdat ik al veel eerder een familieweekend had gepland op Texel. Vooralsnog een coronaloos eiland, maar niet helemaal voor mij. Ik heb eerlijk waar genoten, maar ik kon het niet laten steeds mijn telefoon te checken en het nieuws te volgen. Als je twee uur niet kijkt, loop je al achter op de informatie.

  1. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
    PREMIUM

    Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

    LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.