Marino van Zelst is de uitgesproken ‘chef cijfers’ van het Red Team, dat het kabinet meestal ongevraagd van advies voorziet tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Marino van Zelst is de uitgesproken ‘chef cijfers’ van het Red Team, dat het kabinet meestal ongevraagd van advies voorziet tijdens de coronacrisis. © Dolph Cantrijn

Coronacijferkoning Marino van Zelst: ‘Het blijft raar dat mensen waarde hechten aan mijn mening’

TILBURG - Hij legde Hugo - de coronaminister - nog één keer uit hoe het nou écht zat met ‘zijn’ dashboard. Duidde aan de Op1-tafel het coronabeleid en is stamgast bij EenVandaag. Marino van Zelst (31) is, als ‘chef cijfers’ van het gevreesde Red Team, allang geen anoniem wetenschapper meer. De coronacrisis veranderde veel, zo niet alles, voor de geboren Sprang-Capellenaar. ,,Ik heb het zelf veroorzaakt.”

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Nieuwsoverzicht | Tienduizenden vleeskuikens geruimd bij Brabants bedrijf - Spookslot in Efteling maakt plaats voor nieuwe attractie
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Tienduizen­den vleeskui­kens geruimd bij Brabants bedrijf - Spookslot in Efteling maakt plaats voor nieuwe attractie

  Na de slaapapneu-sores verwacht Philips nog twee andere apparaten terug te moeten roepen. Het concern maakt nog niet bekend waar het om gaat. Ook is het vandaag precies een jaar geleden dat de rellen in Eindhoven uitbraken. Eigenaar van Coffeelab in het station blikt terug op die dag. De Efteling wil het Spookslot afbreken en daar zijn veel fans het niet mee eens. Lees dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 3. Nieuwsoverzicht | Overvallers doen zich voor als bankmedewerkers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Overval­lers doen zich voor als bankmede­wer­kers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis

  De vriendin van Dave De K. is aangehouden in haar woonplaats Sint-Gillis-Waas. Ze maakt deel uit van het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean. Bij haar aanhouding was ze onder invloed van alcohol. Verder zit campingbewoner Martin Teunisse met zijn handen in het haar. Over zes weken is hij dakloos. En dronken cafébezoekers vernielden het interieur van café Halosta in Aalst. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.