Albert Heijn ontsmet winkelkarren voordat mensen de winkel in mogen vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Heijn ontsmet winkelkarren voordat mensen de winkel in mogen vanwege het coronavirus. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant

OverzichtEr lijkt voorzichtig een positieve ontwikkeling  over het coronavirus te melden: Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuisopnamen heen. Wel komt nog altijd meer dan een kwart van de besmette Nederlanders uit Brabant. Ook komt er steun voor bedrijven door de overheid. Vanavond gaf minister-president Rutte een persconferentie over de coronamaatregelen, die zijn verlengd tot en met 28 april. Een overzicht van het belangrijkste coronanieuws vind je hieronder. 

• In Brabant zijn sinds maandagmiddag 181 nieuwe besmettingen gemeld, met nu een totaal van 3412.  Daarmee lijkt Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuisopnamen heen. Dat concludeert het RIVM naar aanleiding van de nieuwste cijfers van dinsdag. Sinds de update van maandagmiddag heeft het RIVM in heel Nederland 845 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, waarmee het totaal op 12.595 staat. Het aantal doden staat nu op 1039; 175 meer dan maandag gemeld werd. 

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.