Rust in de straten van Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Rust in de straten van Den Bosch. © EPA

Coronanieuws samengevat: dit gebeurde woensdag in Brabant

Ook woensdag was er weer veel nieuws over het coronavirus in Brabant. Om alles overzichtelijk te houden, zetten we de belangrijskte dingen op een rij. 

• Woensdag meldde het RIVM dat een vijfde patiënt is overledenHet gaat om iemand uit Etten-Leur, zo maakte burgemeester Miranda de Vries later bekend. Volgens het RIVM is het iemand van 68 jaar oud. Het slachtoffer was onder behandeling in het ziekenhuis in Breda. 

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.