De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten.
Volledig scherm
De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten. © Keistadnieuws

Coronapatiënten van Italiaans cruiseschip maken in Amersfoort overstap voor thuisisolatie

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen zijn woensdagochtend en -middag bezig geweest met het begeleiden van de overstap van negen Nederlandse coronapatiënten in Amersfoort. De patiënten zijn afkomstig van een cruiseschip in Italië en zijn per touringcar naar Nederland vervoerd. 

De patiënten, allen met milde klachten, konden bij een gebouw aan de Columbusweg de overstap maken naar voertuigen van het Rode Kruis.  Hiervandaan zijn de zieken naar hun woonplaats gebracht, waar zij meteen in thuisisolatie komen. 

De begeleiders droegen beschermende kleding en mondkapjes. De overstappers maken deel uit van een groep van 28 Nederlanders, die eerder in de Franse stad Marseille geen toestemming kregen om van boord te gaan.  Vervolgens moesten ze via Italië, waar het schip naartoe is gevaren, alsnog met een bus terug naar Nederland. 

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap.
Volledig scherm
Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap. © Keistadnieuws
  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.