Volledig scherm
PREMIUM
Wim Bens, voorzitter ZLTO © Eigen foto

Crisis in provinciehuis: hoe nu verder met Brabant?

Hoe de Brabantse coalitie verder gaat na de breuk met het CDA, moet in het nieuwe jaar blijken. Ook bij de boeren overheerst nu verwarring. Zeker is in elk geval dat de uitkomst van gisteren eerder negatief dan positief voor ze uitpakt.

Het nieuwe stikstofpakket van het provinciebestuur bevatte immers wel degelijk enkele handreikingen aan veehouders, met negen maanden uitstel van de strengere milieu-eisen als belangrijkste geste.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.