Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dalende trend aantal nieuwe ziekenhuisopnamen in Brabant zet door, in totaal 3560 besmettingen gemeld

Brabant leek gisteren al over een piek van nieuwe ziekenhuisopnamen te zijn en deze trend zet zich ook woensdag voort, meldt het RIVM. Wel zijn er nu in totaal 170 mensen opgenomen op de intensive care in Brabantse ziekenhuizen, dat waren er dinsdag 160. 

In heel Nederland zijn 5159 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen. Er kwamen er in de afgelopen 24 uur 447 bij en dat is minder dan gisteren. In Brabant komen relatief gezien de meeste opgenomen patiënten uit de noordoostelijke gemeenten zoals Bernheze, Uden en Meierijstad. Het aantal opnamen in Eindhoven en Tilburg stijgen wel wat harder: daar zijn er in twee dagen dertig bijgekomen. 

Het aantal Brabanders dat positief getest is op corona, staat op 3560. Dat zijn er 148 meer dan dinsdag. Het aantal dodelijke coronaslachtoffers in Nederland is opgelopen tot 1173. In de afgelopen 24 uur zijn er 134 doden gemeld. 

In totaal zijn er 13.614 positief geteste personen in Nederland. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger dan dat, maar niet iedereen met mogelijke besmetting wordt getest.

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.