Demonstratie bij gemeentehuis Oss door actiegroep ‘Behoud Lithse Polder’
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstratie bij gemeentehuis Oss door actiegroep ‘Behoud Lithse Polder’ © Jeroen Appels/Van Assendelft

De barricaden op! Waarom bewoners op zoveel plekken in Brabant in verzet komen

DEN BOSCH/HAREN - Tegen de windmolens bij Lith, tegen de woontorens in Den Bosch, tegen het hotel op de Noordkade in Veghel. Het lijkt soms wel alsof er niets in de openbare ruimte kan veranderen zonder dat de buurt ertegen in verzet komt. Hebben we collectief langere tenen gekregen? Of is er toch wat anders aan de hand?

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Omstanders overmeesteren overvaller bij snackbar, eigenaresse lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’
  PREMIUM

  Omstanders overmeeste­ren overvaller bij snackbar, eigenares­se lovend: ‘Ze zijn gelijk bovenop hem gaan zitten’

  BERGEN OP ZOOM - Het duurt slechts een paar minuten, maar tijdens de overval van zondagavond op cafetaria Noordgeest in Bergen op Zoom staat eigenaresse Jellien Mous doodsangsten uit. Haar man Frans daarentegen biedt heldhaftig weerstand, en weet de man - die zei dat hij een vuurwapen had - samen met wat jongeren te overmeesteren. De 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zit vast.