Volledig scherm
PREMIUM
Max Meijer verdween in de vroege ochtend van 8 december in Antwerpen, ruim een maand later wij de student uit Ossendrecht teruggevonden in De Schelde. © Familie Meijer

De fatale nacht en de zoektocht naar Max Meijer, een reconstructie

OSSENDRECHT/ANTWERPEN - Wat gebeurde er in de noodlottige nacht waarin Max Meijer zoek raakte in Antwerpen en een verdrinkingsdood stierf? En hoe verliep de zoektocht naar de 23-jarige Ossendrechtenaar, wiens uitvaart vrijdag 17 januari plaatsvindt? Een reconstructie.

Zaterdag 7 december, 22.15 uur

Volledig scherm
Voordat hij een vriend ophaalt om uit te gaan, tankt Max Meijer zaterdagavond 7 december bij de pomp van zijn oom in Ossendrecht. © beveiligingscamera's Tamoil Ossendrecht

Op eigen bewakingsbeelden van Jappie Buijk, de oom bij wie Max een paar uur per week in dienst was als websitebeheerder en online marketeer, is te zien hoe Max zijn tijdelijke autootje van de zaak vol tankt bij de Tamoil-pomp van zijn oom in Ossendrecht.

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.