Milan, zoon van Adri Ekstijn, werd doodgereden. Hij was pas 22.  Wat rest zijn herinneringen, zijn as in de groene vaas en foto's die getuigen van zijn leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Milan, zoon van Adri Ekstijn, werd doodgereden. Hij was pas 22. Wat rest zijn herinneringen, zijn as in de groene vaas en foto's die getuigen van zijn leven. © foto Wouter van Assendelft

De gemene dood van een zoon, zo vreselijk zinloos

SCHAIJK - Adri Ekstijn verloor zijn zoon door een verkeersongeval. De veroorzaker reed te hard en door rood en werd vervolgd voor dood door schuld. ,,Was het maar vette pech geweest, had maar niemand schuld, dan had het anders gevoeld. Dit is een gemene dood, mijn zoon stierf door de roekeloosheid van een ander.”

  1. ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    ‘Eerste’ 30 graden aangetikt in Eindhoven, hittegolf zorgt ook voor erg slechte lucht boven Brabant

    Met het warme weer hoopt momenteel veel vuile lucht op boven Brabant, en later in de week ook andere delen van Nederland. Het RIVM heeft daarom een smogwaarschuwing afgegeven, tegelijk met het instellen van het Nationaal Hitteplan. Ze gelden beide vanaf donderdag. In Brabant is de lucht woensdag al ‘onvoldoende’, te wijten aan de hoge temperaturen in het zuiden. Eindhoven tikte rond 17.00 uur als eerste plaats in Nederland de 30 graden aan. ‘Er zullen er de komende dagen nog vele volgen’, aldus weerbureau Weerplaza.