Thuisonderwijs bij familie Heutmekers uit Berkel-Enschot. Kinderen Fabian (r) en Eliza krijgen les.
Volledig scherm
PREMIUM
Thuisonderwijs bij familie Heutmekers uit Berkel-Enschot. Kinderen Fabian (r) en Eliza krijgen les. © Yvonne Heutmekers

De juf, de bakker en de voetbalcoach: zo gaan zij om met de verlengde coronamaatregelen

BRABANT - De juf-op-afstand blijft. Daarmee ook het thuisonderwijs. De voetbaltrainer moet zijn pupillen wéér teleurstellen. Buiten de deur uit eten; ook nog even niet. En de bakker? Die blijft z’n brood verkopen, al is het wel minder dan anders. Brabant, en de rest van Nederland, zit in ieder geval tot en met 28 april nog goeddeels op slot. Hoe moet het nu verder?

De ‘kleine’ hoteleigenaar

Guus de Jong had echt niet gedacht dat zijn hotel/restaurant/café Het Wapen van Tilburg komende maandag de deuren weer kon openen. Maar het moet voor hem ook niet té lang gaan duren. ,,Ik hoop dat we begin volgende maand onder bepaalde voorwaarden (als maximaal 20 mensen, extra ruimte tussen de tafels, red.) open kunnen”, zegt de horeca-ondernemer. ,,En dan vanaf 1 juni volledig draaien. Dan red ik het wel. Als het veel langer gaat duren, wordt het heel spannend.”

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.