Volledig scherm
Archieffoto. © ANP XTRA

De onroerendezaakbelasting stijgt in 2019 het hardst in Cuijk

In 2019 gaat de Onroerendezaakbelasting (ozb) verder stijgen, met gemiddeld 2,2%. Daar hebben veel huiseigenaren last van. Ook Brabant is geen uitzondering.Nergens in Nederland stijgt het zo hard als in Cuijk. 

Dit alles blijkt uit een steekproefonderzoek van Vereniging Eigen Huis. Daaruit blijkt dat in Cuijk huiseigenaren in 2018 gemiddeld 259 euro betaalden. In 2019 stijgt dat naar 342 euro. Dat is een stijging van ruim 32 procent. Maar zelfs met die harde stijging is scheelt het ruim 100 euro met de duurste plek van de provincie: in Oirschot betalen ze komend jaar 443 euro. 

Uitschieters

Naast Cuijk en Oirschot kwamen er meerdere opvallende cijfers uit het onderzoek. In Asten is er juist een harde daling te zien. Daar gaan ze van 317 euro naar 290 euro. In Roosendaal betalen ze met 221 euro volgend jaar het minste. 

Bekijk hier hoe het zit met de rest van Brabant

 1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

  Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.