Jong en oud werkt in een bouwhal in Alphen aan een wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jong en oud werkt in een bouwhal in Alphen aan een wagen. © Pix4Profs / Joris Buijs

De optochten en storm Ellen: geen beste vrienden, worden optochten afgelast?

Het carnavalsweekend wordt nat en onstuimig. Ellen rammelt aan de deur. De carnavalsclubs houden de weerberichten nauwlettend in de gaten om te bepalen of de optochten wel door kunnen gaan. ,,Op zich is windkracht vijf, zes niet zo'n probleem. Het zijn vooral die rukwinden die gevaarlijk zijn.”

Zelfs een gebroken been kan hem niet deren. Jan van den Heuvel (62) werkt al vijf maanden - vrijwel dagelijks -  aan de praalwagen die de optocht van Oeteldonk moet sieren. Met zijn been in het - hoe toepasselijk - in wit, geel met rood gips, last hij de spanten van een onderstel van een wagen nog eens stevig vast. Niet zozeer vanwege de weersverwachtingen van aanstaand carnavalsweekend, maar vooral om ‘absolute veiligheid’ te garanderen. Van den Heuvel, al 33 jaar actief voor de in de Bossche optocht immer hoog-scorende carnavalsclub ’t Heuveltje, is dan ook niet bang voor een beetje wind. Maar hij maakt zich evenwel zorgen over Ellen, de opvolgster van de stormen Ciara en Dennis. 

  1. Coronanieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden

    In Brabant werden sinds zondag 62 nieuwe patiënten met corona opgenomen in een ziekenhuis. Dat aantal is hoger dan de afgelopen dagen. Volgens het RIVM komt dat omdat pas op dinsdag patiënten die in het weekend zijn opgenomen in een ziekenhuis ’administratief worden verwerkt’. Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.