De zaal is leeg, maar in de rechtbank gaat het een dag lang over cocaïne-avontuur van boze Martien R.

UPDATEDEN BOSCH/OSS - Voor een verder lege rechtszaal maakte het Openbaar Ministerie donderdag duidelijk waarom ze Martien R. verantwoordelijk houden voor de import van 315 kilo cocaïne. Op grond van een schat aan informatie, voornamelijk opgedaan uit de afgeluisterde gesprekken, schetsten ze het beeld van een criminele ondernemer die met het grootste gemak grote partijen drugs naar Nederland haalde. 

 1. Roemeense chauffeur biedt excuses aan voor hulp bij beroven van oudere mensen in Brabant, Gelderland en Limburg

  Roemeense chauffeur biedt excuses aan voor hulp bij beroven van oudere mensen in Brabant, Gelderland en Limburg

  ,,Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die in juni en juli zijn beroofd.” Dat zei de 33-jarige chauffeur van een Roemeense groep, die geld roofde van oudere mensen bij pinautomaten in dorpen nabij de Duitse grens in Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. De man hield bij het gerechtshof in Den Bosch vol dat hij niet was betrokken bij andere diefstallen, in maart en april 2019 .
 2. Nieuwsoverzicht | Cel voor hoogbejaarde (85) die ex bijna doodsloeg - Honderden miljoenen voor nieuwbouw ASML
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Cel voor hoogbejaar­de (85) die ex bijna doodsloeg - Honderden miljoenen voor nieuwbouw ASML

  De 68-jarige man uit Breda die vorige week vrijdag zwaargewond werd aangetroffen in het buitengebied van Helvoirt, is donderdag aan het einde van de middag overleden. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een misdrijf. Een 20-jarige Schijndelaar is veroordeeld tot 10 jaar celstraf voor het in brand steken van zijn woning, terwijl zijn ouders en zussen lagen te slapen. En het is de Week van het Nederlandse Bier. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.