Volledig scherm
PREMIUM
Man (34) dood geschoten in zijn auto in de Sionstraat © Bert Jansen

Definitieve knock-out voor Fouad: wie was geliquideerde Eindhovenaar?

EINDHOVEN - Hij was een bokser die zelden in de ring stond, een fitnessliefhebber die trainde om er goed uit te zien. Zaterdag werd hij op straat in Eindhoven ineens in koele bloede geliquideerd. Wie was Fouad Rashidi?

Eigenlijk wist hij al genoeg toen hij de auto zag. Een zilveren Suzuki Swift tussen de politielinten, het rechtervoorraam met drie kogels aan diggelen geschoten. “Ik kende maar één jongen in onze buurt die in zo’n auto rondrijdt”, zegt Atila Mert na het zien van de nieuwsfoto. “Ik heb nog een dag gewacht voordat ik zijn broer belde. Maar het was hem echt, Fouad Rashidi. Hij was vermoord. En we hebben geen flauw idee waarom.”

  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.