Volledig scherm
© SXC

Den Bosch komt PGB-houder tegemoet

DEN BOSCH - Bosschenaren die een persoonsgebonden budget hebben om zorg in te kopen en die vastlopen in de bureaucratische rompslomp, kunnen rekenen op steun van de gemeente Den Bosch. Indien nodig is de gemeente bereid een voorschot uit te betalen zodat mensen de rekeningen kunnen betalen aan hun zorgverleners.

Dat zegt wethouder Geert Snijders. Den Bosch telt 1100 mensen met een persoonsgeboden budget die daarmee zelf hun (jeugd)zorg inkopen. Vanaf 1 januari beheren zij hun budget niet meer zelf maar wordt het geld door de Sociale Verzekerings Bank beheerd, om fraude tegen te gaan. Het verwerken van die administratie heeft landelijk geleid tot grote problemen. Voor ongeveer 210 Bosschenaren is de overdracht nog niet goed geregeld. „Die mensen kunnen zich melden, we garanderen dat de zorg voor hen gewoon doorloopt. In het uiterste geval werken we met voorschotten.''

Het Wmo-loket in Den Bosch is afgelopen weken niet goed bereikbaar geweest door een stortvloed aan vragen nu de gemeente verantwoordelijk is voor het uitvoeren van veel rijkstaken. „We hadden rekening gehouden met meer vragen. Daarom was de bezetting uitgebreid van elf naar zestien mensen. Daar hebben we nu nog eens zes mensen bijgezet”, aldus Snijders.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.