Volledig scherm
Twee wijk-GGD'ers: Sarah Voss (rechts) en Esther Pullen (midden). © bronvermelding: Chris Bonis

Dertien gemeenten aan de slag met wijk-GGD'er na geslaagde test in Vught

VUGHT  - In navolging van de gemeente Vught gaan ook in dertien andere gemeenten wijk-GGD'ers aan de slag. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de opdracht gegeven om de Vughtse werkwijze landelijk in te voeren.

De succesvolle aanpak in Vught zorgde voor een stabilisatie van het aantal politiemeldingen over personen met verward gedrag. Onder andere de gemeenten Waalwijk, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren doen mee aan het initiatief. 

In opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie ondersteunt en begeleidt het CCV de gemeenten bij de te maken vervolgstappen. Begin oktober komen de gemeenten onder begeleiding van het CCV per regio weer bijeen.

De gemeenten gaan de komende maanden aan de slag met het organiseren van draagvlak en het maken van werkafspraken met ketenpartners. Ook stellen ze het lokale profiel op van de wijk-GGD’er, vullen het takenpakket verder in en stellen de wijk-GGD’er aan.

Veel mensen met verward gedrag lopen vast in hun zoektocht naar hulp. De wijk-GGD'er kan ze daarbij actief helpen door in een vroeg stadium te samen te bekijken welke hulp nodig is. Escalatie kan hiermee worden voorkomen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement