Volledig scherm
© Twitter @Glazenhuispoes

Dierenbescherming fel gekant tegen kat in Glazen Huis Breda

BREDA/WAALWIJK - De Dierenbescherming raadt de mensen van het Glazen Huis sterk af om daar een kat mee naar binnen te nemen. „Ga geen levende dieren aan dit spektakel blootstellen. Daar hebben ze niet om gevraagd. We hopen ook dat ze er nog op terug komen”, aldus woordvoerder Dik Nagtegaal.

p>Niet drie, maar twee dj’s zitten dit jaar in het Glazen Huis opgesloten tijdens 3FM Serious Request. Domien Verschuuren en Frank van der Lende zullen vanaf 18 december een week lang plaatjes draaien voor een goed doel: het voorkomen en behandelen van longontsteking bij kinderen.

Omdat een derde dj ontbreekt, nemen ze ook een poes mee naar binnen. Volgens de Dierenbescherming wordt het dier in het Glazen Huis aan te veel stress blootgesteld.

Dierenbescherming weigerde kat te leveren
„Er wordt harde muziek gedraaid, er wordt op de ramen gebonsd, er is constant chaos en drukte. Dat dier kan daar zijn leven lang gevoelens van angst aan overhouden”, zegt Nagtegaal. „Wij vinden dat ongewenst en we horen dat er ook plannen zijn om het dier na afloop te veilen. Daar zijn we echt faliekant op tegen. Je weet niet waar zo’n dier dan terecht komt.”

De organisatie van 3FM nam vooraf contact op met de Dierenbescherming met het verzoek een kat uit een van haar asiels te leveren. De Dierenbescherming heeft dat geweigerd. Nagtegaal: „Het kan zijn dat ze nu met een asiel in zee gaan dat niet met ons samenwerkt.” Dat zou Breda kunnen zijn. Dat asiel heeft recentelijk besloten om niet met de Dierenbescherming samen te werken. De Partij van de Dieren heeft in deze zaak ‘geen standpunt.’ „Dat laten we aan de Dierenbescherming over.”.

Aanvankelijk werd erover gesproken dat Tosti, een kat uit het asiel in Waalwijk, zou komen. De poes wordt meegenomen in het Glazen Huis voor de gezelligheid én om aandacht te vragen voor de vele huisdieren die in een dierenasiel zitten.