Dijkhoff
Volledig scherm
Dijkhoff © ron magielse / pix4profs

Dijkhoff adviseert: ‘Blijf in je eigen bubbel’

,,Blijf in je eigen bubbel!” Dat is het dringende advies van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff. De Bredanaar richt zich hiermee tot mensen die het niet zo nauw nemen met de RIVM-maatregelen en toch de druktes opzoeken.

De Bredanaar schrijft op Twitter: ‘Aan al die mensen bij elkaar op de markt, in het park en op ‘schijt aan corona’ huisfeestjes: Doe. Effe. Normaal! Ook de helden in de zorg vragen van ons maar 1 ding: blijf thuis als het kan en als je de hort op moet: houd afstand!’

Op verschillende plekken in Nederland was het zaterdag toch erg druk, ondanks de adviezen van het RIVM om minimaal anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Bezoekers van parken, markten en stranden hielden zich niet aan die regels, zo bleek uit foto's en video's. 

Op de stranden Zandvoort en in de Kennemerduinen en in Noordwijk aan Zee stonden matrixborden om de mensen te waarschuwen. Op Twitter adviseerde de NS om afstand te houden in treinen, waarin het toch erg druk was zo nu en dan. Niet overal namen de mensen de maatregelen dus even strikt.

.

.

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.