Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Dit bier schenken horecazaken in jouw gemeente het liefst

In grote delen van het land is Heineken het biertje dat horecazaken het vaakst als hoofdmerk tappen, terwijl veel andere Nederlandse pilsmerken vooral in de buurt van de eigen brouwerij het best verkrijgbare biermerk zijn. In Brabant zijn Bavaria, Heineken, Dommelsch en het Belgische Jupiler de meest geschonken biermerken.

In maar liefst zeventien Brabantse gemeenten wordt Bavaria geschonken, blijkt uit onderzoek van horeca-onderzoeksbureau Datlinq. Op de tweede plaats volgt Heineken met veertien gemeenten, gevolgd door Jupiler en Dommelsch met beide negen gemeenten.

De brouwerij van Bavaria bevindt zich in Lieshout, in de gemeente Laarbeek. In de omliggende gemeenten is Bavaria dan ook het meest geliefde biertje. In Dommelen in de gemeente Valkenswaard ligt de brouwerij van Dommelsch. In het Belgische Luik wordt het pilsbier Jupiler gebrouwen.

Bekijk op de kaart welk biermerk het liefst door horecazaken in jouw gemeente wordt geschonken.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”