Volledig scherm
Door de verschillende brandhaarden denkt de politie aan kwade opzet © Toby de Kort / De Kort Media

Dit voorjaar meer autobranden: hoe zit het in jouw woonplaats? (kaart)

DEN BOSCH - Er worden dit jaar tot nu toe een stuk meer autobranden gemeld dan een jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens van Alarmeringen.nl, een site die meldingen in het P2000-netwerk verzamelt.

Via dat netwerk worden hulpdiensten opgeroepen naar incidenten. In Brabant steeg het aantal meldingen van 55 in april 2015 naar 84 in april van dit jaar.

In de periode tot en met 18 mei dit jaar werd in dit systeem 2.249 keer melding gemaakt van autobranden, tegenover 1.995 keer in dezelfde periode vorig jaar: een stijging van bijna 13 procent. Vooral sinds maart is het raak: in de afgelopen 2,5 maand vonden ruim 28 procent meer autobranden plaats dan in dezelfde periode in 2015.

Hieronder is per maand en per provincie te zien hoeveel autobranden werden gemeld. Onder deze kaart de gemelde autobranden voor heel Nederland per locatie in kaart gebracht. Per provincie ziet dat er zo uit. Meer lezen? Het Brabants Dagblad maakte ook een uitgebreid overzicht van alle autobranden in 2015 en 2016 in de regio.

Volledig scherm
De auto brandde uit maar een bestelbus kon gered worden. © Bart Meesters
Volledig scherm
De auto werd door de brand volledig verwoest. © Joost Korporaal/FPMB
Volledig scherm
De auto vloog in brand op een parkeerplaats in Tilburg. © Jack Brekelmans/Persburo-BMS
Volledig scherm
Drie auto's zijn uitgebrand, twee andere raakten beschadigd. © Toby de Kort/De Kort Media