Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rene Manders

Dit waarderen we weer meer nu we het huis (bijna) niet uit kunnen

De kleine dingen in het levenNog zeker drie weken langer kunnen we niet uit eten, naar opa en oma, de sportschool of naar werk. Festivals, sportwedstrijden en evenementen gaan niet door, vakanties lopen in de soep en zelfs een kappersafspraak maken gaat even niet. Flink balen. Maar het brengt ons ook terug naar de basis. Deze kleine dingen waarderen we weer meer sinds de coronacrisis.

Een (speciaal)biertje in de kroeg

Blond, bruin, IPA of een pilsje van de tap. Thuis smaken ze toch net iets minder lekker. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor een glas wijn of een lekker kopje koffie. Nam jij dat middagje op het terras wel eens voor lief? Grote kans dat dat niet meer gebeurt zodra de horeca eindelijk weer open mag.

Verplichte familiebezoekjes

Voor iedereen zal het soms wel eens als een verplichting aanvoelen: het wekelijkse koffie-uurtje met de (schoon)familie of de verjaardag van die ene tante. Maar nu we opa en oma niet meer mogen opzoeken, gaan we ze toch wel heel erg missen

Tekst gaat verder.

Met vrienden picknicken in het park

Heerlijk. Barbecue aan, een koelbox vol lekkers mee en urenlang in het gras zitten. Zeker nu de zon gaat schijnen de temperatuur langzaam weer stijgt, missen we dit toch wel enorm. Daar kan de Houseparty-app toch echt niet aan tippen.

Werken

Oké, die wekker om 7.00 uur dan weer niet. Maar onze collega's, het broodje bij de lunch, de gesprekken bij het koffieautomaat, het fietsritje door de stad en de VrijMiBo: we zitten nu toch al wel lang zonder en het thuiskantoor wordt saaier en saaier.

De hond uitlaten

Waar voorheen dagelijks gediscussieerd werd over wie er een blokje om moest met de hond, gaan we nu stiekem graag even de deur uit. De bossen in, een frisse neus halen terwijl de zon net opkomt. Dan is onze viervoeter een mooi excuus.

Tekst gaat verder.

Uitgebreid ontbijten met zijn allen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Uitgebreid ontbijten met zijn allen. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Met het gezin ontbijten

Normaal zit papa om 7.30 uur al in de auto, komt de oudste maar niet uit bed en is mama druk met boterhammen smeren voor de schoolpauzes. Nu is er uitgebreid de tijd om met zijn allen te ontbijten. Die tijd met elkaar: daar geniet Nederland momenteel van.

Een bloemetje

Of we nou een boeketje krijgen van manlief of van de baas vanwege de vele overuren: een bloemetje voor op de keukentafel fleurt ons altijd een beetje op. 

 1. Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedrama
  PREMIUM

  Brabants nieuws van dinsdag | Uitbater baalt van polonaise door café - Sporen gevonden in huis familiedra­ma

  De slachterij van Vion in Boxtel blijft open ondanks coronabesmettingen onder het personeel, maar Van Rooi Meat in Helmond moet dicht. Autoriteiten spreken in dit laatste bedrijf van een besmettingshaard. En voor het werken in het onderwijs was veel aandacht in deze coronatijd, maar over de gehandicaptenzorg hoorde je nauwelijks iets. Daar werd gewoon doorgewerkt zònder 1,5 meter afstand want dat gaat nu eenmaal niet anders. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
  PREMIUM
  update

  Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

  BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.