Volledig scherm
Dodelijke schietpartij in Oss. © Gabor Heeres

Dit waren de opvallendste geweldsdoden in Brabant

Hakan Zatsan werd maandagmorgen doodgeschoten voor zijn woning in Oss. Het is de tweede moord van dit jaar in Brabant. Vorig jaar kwamen in Brabant twintig mensen door geweld om het leven. 

9 januari 2018

In een flat aan de Roeselarestraat in Breda vinden politieagenten na een achtervolging van twee mannen het lichaam van Soufian Zouagh (25), een bekende uit het criminele milieu. Hij is door het hoofd geschoten met twee vuurwapens. De twee achtervolgde mannen, Azzedine A. (26) en Anel B. (27), zijn vrienden van het slachtoffer. Ze worden opgepakt op verdenking van de liquidatie. Op hun vlucht vallen de verdachten van het balkon en raken ze zwaar gewond. De politie zoekt het motief voor de liquidatie in het drugsmilieu. Het misdrijf zou verband houden met de beschieting van twee woningen eerder die week in Breda. Het strafproces loopt.

30 januari 2018

Het stoffelijk overschot van een Poolse man wordt gevonden in de Bossche Ertveldplas. 

22 maart 2018

Henk Baum wordt doodgeschoten in Schaijk. Hij zou in opdracht zijn doodgeschoten in zijn auto, onder het ecoduct langs de snelweg in Schaijk. De politie houdt er rekening mee dat er meer mensen betrokken waren bij de dood van Baum en dat hij wellicht in opdracht is vermoord.

25 maart 2018

Ingrid van Elsacker (46) uit Wernhout wordt ‘s nachts levenloos aangetroffen in haar woning aan de Julianalaan. Ze is vermoedelijk gestorven aan steekwonden. De politie pakt meteen haar echtgenoot Herman M. ( 48) op op verdenking van doodslag. Hij heeft bekend maar zegt zich niks te kunnen herinneren van het moment van de moord. De politie spreekt van een relatiedrama. De strafzaak gaat op 11 februari verder.

8 april 2018

Kaan Safranti (26) uit Breda wordt doodgeschoten in een flatwoning aan de Sandenburgstraat in Breda. Dat gebeurt als een groepje Limburgse verdachten zogenaamd een paar kilo wiet van hem wil kopen. Een van de verdachten van de ripdeal, Sofian L. (23) uit Roermond, heeft op tussentijds rechtszittingen bekend Safranti te hebben neergeschoten met een kalasjnikov.

11 april 2018

Toon Sweegers werd in zijn auto doodgeschoten in Eindhoven. Een drugsconflict zou mogelijk de aanleiding zijn voor de moord.

14 april 2018

In een woning aan het Putsmolentje in Ossendrecht vindt de politie het lichaam van bewoonster Ola Urbaniak (50) uit Polen. Haar echtgenoot Krzystof (52) wordt verdacht van de zeer gewelddadige doodslag. De Pool zou psychotisch zijn geweest. De verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

25 april 2018

Daan Hoefs doodgeschoten in Schijndel. De vermoedelijke dader beroept zich op psychische overmacht. Hij werd afgeperst en bedreigd door Hoefs en werd daar zo radeloos van dat hij een vuurwapen kocht en drie dodelijke kogels afvuurde op de 26-jarige Erpenaar.

16 mei 2018

een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet wordt doodgestoken op een parkeerplaats in de Bredase woonwijk Doornbos-Linie. Verdachte is Houssain A. (43) uit Breda. Bewoners filmen het drama (deels). Volgens de advocaat van de Bredanaar hadden de betrokkenen ruzie om de aankoop van een graafmachine waarbij beiden veel geld verloren. De rechtszaak is in januari.

4 juni 2018

Peter Netten doodgeschoten in Oss. Kaan D. meldt zich als schutter bij de politie, maar wordt vrijgelaten.

10 juli 2018

De 44-jarige Lenny Roovers uit Hoogerheide wordt 99 keer gestoken door haar partner Jack H. (52). De man bekent. Aan de slachtpartij in hun woning aan de Binnenweg ging een ruzie vooraf. Onderzocht wordt onder meer of de geweldsuitbarsting te maken heeft met een psychotische depressie van de verdachte. Hij was net ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis.

8 september 2018
Eindhovenaar Fouad Rashidi (34) wordt in zijn auto in de Sionstraat doodgeschoten.  Een onbekende schutter raakte hem drie keer door een zijraam. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor hem betekenen.

18 september 2018

‘Peerke’ Verhoeven uit Eindhoven wordt doodgestoken. Na de steekpartij riep hij nog om hulp. Peerke wilde breken met zijn oude leven.

29 september 2018

De 25-jarige Lara Sint Jago wordt in haar flat aan de Goudbaard in Bergen op Zoom doodgeschoten. Verdachte is haar (ex-)vriend Onno R. (24). De twee hadden volgens bekenden een knipperlichtrelatie. De verdachte, een bekende van de politie, was een dag voortvluchtig. Hij heeft verklaard dat het schot per ongeluk viel toen het slachtoffer met zijn pistool speelde en hij het wilde afpakken. Het drama had plaats terwijl Lara’s 4-jarige zoontje uit een eerdere relatie in de flat was.

4 november 2018

Paul Pluijmert (23) uit Dordrecht wordt na een avondje stappen met vrienden doodgestoken op de Nieuwe Prinsenkade in Breda. De 36-jarige verdachte uit Breda is eerder veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten. Het motief voor de steekpartij is onduidelijk. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar niet. Kort voor het fatale incident zou de Bredanaar op straat ook iemand anders hebben belaagd.

20 november 2018

Congolees Sona Manpasi komt om bij een steekpartij in Veghel. Hij ontvluchtte zijn land en woonde inmiddels zo’n tien jaar in Veghel. In Congo had hij een vrouw en vier kinderen.

6 december 2018

Naast een uitgebrande Range Rover ligt aan een dijk bij Kloosterzande het lichaam van Raouf Ben Alita (41), een bekende uit het Antwerpse drugsmilieu. Verdachte is Michel Z. (48), oud-materiaalman en talentenbegeleider van voetbalclub Feyenoord. Hij is eigenaar van een garagebedrijf in Temse, België. De politie denkt dat de geliquideerde drugscrimineel in zijn loods is doodgeschoten. De recherche gaat uit van een liquidatie in het cocaïnemilieu.

7 december 2018

Dode  bij caféruzie in Nuenen. Een klap met een barkruk zou het slachtoffer van de ruzie fataal zijn geworden.

26 december 2018

In de nacht van eerste op tweede kerstdag komt op de Kasteelstraat in Vlissingen een 28-jarige man uit die stad om het leven bij een steekpartij. In een woning in de straat wordt meteen een 22-jarige vrouw aangehouden. Na een een zoektocht met een politiehond wordt een half uur later een 17-jarige Vlissinger aangehouden. Een dag later pakt de man een derde verdachte op: een 25-jarige inwoner van Goes.

 30 januari 2019

Een vrouw in Kaatsheuvel wordt vermoord. Haar zoon wordt opgepakt. De crisisdienst van de GGz Breburg had vlak voor de moord geen plaats voor de opname van de 28-jarige man uit Kaatsheuvel die ervan wordt verdacht dat hij een dag later zijn 64-moeder heeft omgebracht.

11 februari 2019

Hakan Zatsan wordt voor zijn woning in Oss doodgeschoten