De winnaars van vorig jaar, De Tappers uit Tilburg en Eindhoven, staan ook in 2023 op de shortlist. Omdat veel nummers aan elkaar gewaagd waren, heeft de jury voor een lijst van zes topinzendingen gekozen.
Volledig scherm
De winnaars van vorig jaar, De Tappers uit Tilburg en Eindhoven, staan ook in 2023 op de shortlist. Omdat veel nummers aan elkaar gewaagd waren, heeft de jury voor een lijst van zes topinzendingen gekozen. © Joris Buijs/Pix4Profs

Dit zijn de zes kanshebbers voor de beste Brabantse carnavalskraker

Breng je stem uit!Het was een lastig karwei, maar na een lang beraad heeft de jury meer dan tachtig ingezonden nummers terug kunnen brengen naar een totaal van zes. Die shortlist telt één nummer meer dan voorgaande jaren, maar de topinzendingen bleken erg aan elkaar gewaagd. Uit alle hoeken van de provincie kan nog een week worden gestemd op de publieksfavoriet.

 1. Zelfscankassa te verleidelijk voor Tilburgse die tassen boodschappen niet betaalt: ‘Blij dat ik ben gepakt’
  PREMIUM
  Voor de rechter

  Zelfscank­as­sa te verleide­lijk voor Tilburgse die tassen boodschap­pen niet betaalt: ‘Blij dat ik ben gepakt’

  TILBURG - Twee of drie producten had ze afgerekend, maar de Tilburgse liep met twee volle boodschappentassen weg bij de zelfscankassa van een Jumbo in haar woonplaats. De 30-jarige verdachte schaamde zich kapot, biecht ze op aan de politierechter in Breda. ,,Ik kan heel moeilijk rondkomen. Eigenlijk ben ik blij dat ik gelijk ben gepakt.”
  Tilburg, Breda