Volledig scherm
Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee dj''s in het Glazen Huis in Breda.

Dj's Serious Request nemen asielpoes mee in Glazen Huis

BREDA - Domien Verschuuren, Frank van der Lende en een 4-jarige poes sluiten zich over 26 dagen op in het Glazen Huis voor Serious Request, zo maakte 3FM-dj Joram Kaat dinsdagmiddag op de zender bekend. De twee dj's moeten zes dagen doorkomen zonder eten. Het Glazen Huis staat op de Grote Markt in Breda.

Het is voor het eerst dat er slechts twee dj's het Glazen Huis ingaan. Domien: ,,We gaan meer radio maken dan ooit, want we zijn maar met zijn tweeën. Ik heb er onwijs veel zin in." Voor Frank is het zijn eerste deelname in het tijdelijke onderkomen.

De keuze voor twee dj's is vanwege het nieuwe jongerenimago van de zender en daarom zoeken ze de grenzen op. Er is medisch advies ingewonnen of het verantwoord is. De experts gaven aan dat het mogelijk is. Voor de zekerheid kan Eva Koreman in worden gezet als achtervanger, mocht een van de dj's het echt niet volhouden.

Poes Tosti
Even leek het erop dat Eva de derde radiomaker was die in Breda het evenement zou gaan presenteren. Ze bracht echter een poes naar binnen. Nog nooit eerder ging er een huisdier mee met de dj's. Het beestje heet voorlopig Tosti en zou uit een asiel Waalwijk uit komen. Ze krijgt gewoon te eten en mag ook slapen wanneer ze wil.

Het dier wordt mee in het Glazen Huis genomen voor de gezelligheid, maar ook om aandacht te vragen voor de vele huisdieren die in een dierenasiel zitten.

Verzoeknummers
De hele week maken ze onafgebroken radio en leven ze op niets anders dan sapjes. Zo willen ze aandacht vragen voor de problemen waar het Rode Kruis zich voor inzet. Tijdens de uitzendingen vertellen de dj's de luisteraars wat zij kunnen bijdragen aan het goede doel. Het publiek kan onder andere tegen betaling verzoeknummers aanvragen, geld doneren en zelf acties opzetten. Ieder jaar gebeurt dit massaal.

Daarnaast zal er ook een poppodium op een andere locatie zijn waar de andere dj's van de zender evenementen organiseren. Hiervoor kunnen luisteraars bandjes kopen.

Dit jaar zetten ze zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen.

Volledig scherm
De Glazen Huis-kat © Dennis Jansen