Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

videoDRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek dat er geen sprake blijkt van een misdrijf.

De haven ligt er rustig bij. Dat wil zeggen: toeristen die genieten van een drankje en dagjes mensen die de haven in en uitvaren. Net als iedere andere zonnige zomerdag. Maar het is geen ‘iedere andere zonnige zomerdag', want in gebied De Dood werd woensdagmiddag een dode man gevonden. Brenner Verhagen, eigenaar Biesbosch Sloepenverhuur, hoorde het rond 13.00 uur. ,,Drie politiewagens, brandweerwagens en twee ambulances. Alles kwam de haven in Drimmelen binnengereden. Dan zie je vervolgens de brandweerboot en politieboot snel uitvaren.”

Politie

De politie heeft op dat moment nog genoeg vragen en vertelt dat de man niet alleen was. ,,Wie en wat is niet helemaal duidelijk”, vertelt Van Hooijdonk. ,,Maar, bij aankomst waren twee mannen en een hond aan boord. De dode man, iets onder de 60 jaar oud, was al enkele uren overleden. Hoe hij om het leven gekomen is, is nog niet duidelijk. Het kan een natuurlijke dood zijn, maar een misdrijf was niet uit te sluiten en dus wordt er eerst een sporenonderzoek gedaan. Het lijkt vooralsnog niet om zelfdoding te gaan”, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk 's middags.”

De andere man is meegenomen naar het bureau om te getuigen. Hij is geen verdachte, maar wel verhoord over de omstandigheden.” De hond, een border collie, is meegenomen door de brandweer en overgedragen aan de dierenambulance.

Volledig scherm
De boot waar de man aan werd getroffen © Cobine van der Louw
Volledig scherm
Politie doet onderzoek op het plaats delict © Cobine van der Louw
Volledig scherm
Politie doet onderzoek op het plaats delict © Cobine van der Louw
Volledig scherm
Het lichaam wordt afgevoerd © Cobine van der Louw
Volledig scherm
Het lichaam wordt afgevoerd © Cobine van der Louw