Volledig scherm
Onderzoek naar de liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Doodgeschoten Eindhovenaar is Fouad Rashidi (34)

VideoEINDHOVEN - De man die zaterdagavond is doodgeschoten is de 34-jarige Fouad Rashidi uit Eindhoven. Dat bevestigen bronnen het ED. Het is nog gissen naar de achtergrond van de liquidatie van de man in zijn auto in de Sionstraat. Rond acht uur raakte een onbekende schutter hem drie keer door een zijraam. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor hem betekenen.

Het slachtoffer is van Irakese komaf en woont in de wijk Vaartbroek. De politie wilde hier zondagavond nog niet op reageren. Rashidi heeft volgens de Kamer van Koophandel een bedrijf in materiaal dat de laklaag van bijvoorbeeld auto's extra beschermt.

Of het slachtoffer bekend was bij de politie, wil die nog niet kwijt. ,,We zijn echt nog op zoek naar waarom het op deze plek is gebeurd, naar het motief en de achtergronden van het slachtoffer en mogelijke dader", aldus een woordvoerster.

14-jarige getuige

Een 14-jarige jongen zag van dichtbij hoe de Eindhovenaar werd doodgeschoten. Hij was de hond aan het uitlaten en stond vlakbij aan de overkant van de straat. Dat bevestigt zijn moeder.

Een buurtbewoner die net de voordeur opende toen de schoten om de hoek klonken, zag de jongen geschrokken staan wankelen op zijn benen. ,,Hij bevroor helemaal." Speciaal getrainde rechercheurs hebben het kind inmiddels gehoord. De politie zoekt nog twee mogelijke getuigen: twee mannen die ook vlakbij op straat waren na het incident.

  1. Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatiegraad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatie­graad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten hebben een lagere vaccinatiegraad dan de gewenste 90 procent. Dat zijn Werkendam, Aalburg en Woensdrecht. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Brabant over 2018. De eerste twee gemeenten vallen in de zogeheten ‘Bible-Belt’, waarin mensen om religieuze redenen afzien van vaccinatie. De lage vaccinatiegraad in Woensdrecht is volgens de GGD West-Brabant te wijten aan het feit dat een aantal kinderen in België naar school gaat en daar wordt ingeënt.
  2. De meest opmerkelijke Big Brother momenten uit het verleden

    De meest opmerkelij­ke Big Brother momenten uit het verleden

    Nu zouden we er niet meer van opkijken, maar in 1999 toen het eerste seizoen van Big Brother van start ging, was het hele land in rep en roer toen Sabine en Bart onder de lakens kropen. En dat live op televisie! Maar wat was het een schattig stel he? Helaas heeft de relatie niet lang standgehouden. De Tilburgse Sabine woont nu in Amsterdam en runt een eigen bedrijf. Bart heeft aan verschillende tv-programma's meegewerkt en schrijft over voetbal.