Rotzooi op de Bergse Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotzooi op de Bergse Heide. © Mariette den Engelse

Door corona is het drukker in het bos en dat zorgt voor overlast: ‘We moeten mensen laten zien hoeveel schade het aanricht’

Wildkamperen, crossen, vuurtjes, barbecues, illegale feesten en drugsdumpingen. Zomaar een greep uit de vele overlastmeldingen die een boswachter op z'n bordje krijgt. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de natuur, maar met de toegenomen drukte, neemt ook de overlast toe. Tijdens de coronaperiode is dat alleen maar erger geworden. Dit heeft ook een nadelig effect op de natuur, vindt driekwart van de boswachters en groene boa's, zo blijkt uit een enquête van tv-programma De Monitor.

 1. Burgemeester Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  Burgemees­ter Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sluit een complete lockdown in de strijd tegen het coronavirus niet uit. ,,We moeten nu echt onorthodox doorpakken om dat virus een halt toe te roepen. Er blijven weinig andere keuzes over dan harde maatregelen”, zei hij maandag in het radioprogramma 1Op1 van KRO-NCRV. Hoe lang een complete lockdown zou moeten voortduren, wil Jorritsma laten afhangen van adviezen daarover van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Outbreak Management Team (OMT).
 2. Nieuwsoverzicht | Afschuw na vuurwerkbom bij woning burgemeester - Wolf slaat weer toe in Rosmalen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Afschuw na vuurwerk­bom bij woning burgemees­ter - Wolf slaat weer toe in Rosmalen

  De woning van de burgemeester van Woensdrecht is beschadigd geraakt door een vuurwerkbom. In Chaam is een man van 26 om het leven gekomen bij een ongeluk, in Rosmalen sloeg een wolf voor de tweede keer in een etmaal toe en in Roosendaal is een man in elkaar geslagen die een groep baldadige jongeren zou hebben aangesproken op hun gedrag. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
 1. Brabantse martelkamer moest rol spelen in onderwereldconflict
  Play

  Brabantse martelka­mer moest rol spelen in onderwe­reld­con­flict

 2. 20 jaar cel en tbs voor Janie H. die Bredanaar in brand stak
  Play

  20 jaar cel en tbs voor Janie H. die Bredanaar in brand stak