Volledig scherm
PREMIUM
In Vught werd vrijdagavond een vrouw aangereden op het zebrapad van de Secretaris van Rooijstraat. De automobilist ging er vandoor en liet haar zwaar gewond achter op het asfalt. De politie zoekt nog naar de doorrijder. © Bart Meesters

Doorrijden na een ongeval: je vlucht eerder als de pakkans kleiner is

VUGHT - Alwéér reed een dader door na een aanrijding. Vrijdagavond werd een vrouw zwaargewond op het Vughtse asfalt achtergelaten. ‘Dit is gewoon een misdrijf’, zegt de wijkagent. ‘Een kwalijke zaak’, zegt de Vereniging van Verkeersslachtoffers. ‘Maar niet iedere doorrijder is een harteloze hufter’, zegt de verkeerspsycholoog.

Zojuist nog liep je op het zebrapad, onderweg naar ergens. En ineens, daar lig je dan, zwaargewond op het asfalt. Aangereden door een automobilist die domweg doorreed. Had die niet gezien dat hij of zij jou raakte? Of ben jij niet de moeite waard om voor te stoppen, om te kijken of je hulp nodig hebt?

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, meerdere optochten gaan niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.