Volledig scherm
© Thinkstock

Drie Brabantse massagesalons dicht wegens 'seksuele dienstverlening'

EINDHOVEN - Drie massagesalons in Eindhoven moeten dicht nadat is gebleken dat er aan seksuele dienstverlening wordt gedaan. Dat maakte de gemeente Eindhoven donderdag bekend. Het gaat om salons aan de Langdonkenstraat, Wouwermanstraat en 't Hofke. 

In totaal werden vijf salons gecontroleerd. Dit gebeurde naar aanleiding van signalen die bij de gemeente binnenkwamen

Sporen
Er zijn internetrecensies onderzocht op aanwijzingen dat er seks werd aangeboden en er is in de salons door het NFI gecontroleerd op spermasporen. Uit de resultaten van de uitgevoerde controles tot nu toe is gebleken dat er bij drie salons sprake was van seksuele dienstverlening, waarvoor geen vergunning is verleend. De salons moeten daarom dicht.

De controles werden uitgevoerd onder regie van de gemeente, ondersteund door brandweer, politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij de overige twee salons loopt het onderzoek nog. Als de uitbaters van de massagesalons kunnen aantonen dat ze een andere bedrijfsvoering in het pand gaan uitoefenen, mag het pand eventueel na een periode van drie maanden weer open.

Illegale prostitutie
De controle van de salons maakt onderdeel uit van de aanpak tegen illegale prostitutie. De gemeente treedt op tegen illegale prostitutie omdat werknemers in deze branche kwetsbaar zijn voor mensenhandel. Daarnaast is deze branche gevoelig voor belastingontduiking en het niet naleven van arbeidswetgeving. Ook vormen zij oneerlijke concurrentie voor seksbedrijven die wel een vergunning hebben. Die moeten aan strenge voorwaarden voldoen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”