Volledig scherm
© Thinkstock

Drie Brabantse massagesalons dicht wegens 'seksuele dienstverlening'

EINDHOVEN - Drie massagesalons in Eindhoven moeten dicht nadat is gebleken dat er aan seksuele dienstverlening wordt gedaan. Dat maakte de gemeente Eindhoven donderdag bekend. Het gaat om salons aan de Langdonkenstraat, Wouwermanstraat en 't Hofke. 

In totaal werden vijf salons gecontroleerd. Dit gebeurde naar aanleiding van signalen die bij de gemeente binnenkwamen

Sporen
Er zijn internetrecensies onderzocht op aanwijzingen dat er seks werd aangeboden en er is in de salons door het NFI gecontroleerd op spermasporen. Uit de resultaten van de uitgevoerde controles tot nu toe is gebleken dat er bij drie salons sprake was van seksuele dienstverlening, waarvoor geen vergunning is verleend. De salons moeten daarom dicht.

De controles werden uitgevoerd onder regie van de gemeente, ondersteund door brandweer, politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij de overige twee salons loopt het onderzoek nog. Als de uitbaters van de massagesalons kunnen aantonen dat ze een andere bedrijfsvoering in het pand gaan uitoefenen, mag het pand eventueel na een periode van drie maanden weer open.

Illegale prostitutie
De controle van de salons maakt onderdeel uit van de aanpak tegen illegale prostitutie. De gemeente treedt op tegen illegale prostitutie omdat werknemers in deze branche kwetsbaar zijn voor mensenhandel. Daarnaast is deze branche gevoelig voor belastingontduiking en het niet naleven van arbeidswetgeving. Ook vormen zij oneerlijke concurrentie voor seksbedrijven die wel een vergunning hebben. Die moeten aan strenge voorwaarden voldoen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel eekhoorns en eikels maar weinig libellen en Siberische vogels: dit kunnen we van de herfst verwachten na de droge zomer

    Veel eekhoorns en eikels maar weinig libellen en Siberische vogels: dit kunnen we van de herfst verwachten na de droge zomer

    Veel eekhoorns, bijzondere trekvogels en reeën. Maar ook nog steeds brandgevaar, muggen en mogelijk uitstervende libellen. De droogte van de afgelopen maanden en de hoge temperaturen nu hebben zo zijn weerslag op de herfst. ,,Maar de natuur reageert op haar eigen manier en dan komt het meestal wel weer goed", legt boswachter van Staatsbosbeheer De Kempen, Jos Kerssemakers, uit.