File bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Ter illustratie.
Volledig scherm
File bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Ter illustratie. © Bert Jansen

Drukste ochtendspits van het jaar: dit was de situatie in Brabant

Automobilisten in de dinsdagochtendspits konden rekenen op behoorlijke vertragingen. Er stonden flinke files in Brabant. Het was dit jaar niet eerder zo druk op de snelwegen in Nederland. 

 1. In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textielsculpturen
  Eropuit

  In de voormalige wolstad toont Sanne Bax haar textiel­sculp­tu­ren

  In een tijd waarin synthetische stoffen de boventoon voeren vervaardigt Bax getufte textielsculpturen van natuurlijke wol, die ‘herinneringen met zich meedragen aan het landschap waaruit ze afkomstig is’. Elk stadium van het maakproces is van haar hand: het verven, wassen, spinnen en tuften; elke vezel en elk lusje zijn door haar handen gegaan. Deze arbeidsintensieve aanpak biedt haar veel tijd tot reflectie over de vorm die het eindresultaat moet aannemen. Het werk refereert aan aangeharkte tuinen, de wilde natuur, huiselijke meubels of gebruiksvoorwerpen.
 2. Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert vijftigjarig jubileum met solovoorstelling en boek
  Eropuit

  Gitaarvir­tu­oos Harry Sacksioni viert vijftigja­rig jubileum met solovoor­stel­ling en boek

  Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar toch echt elk jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland. Een enorme prestatie. Zijn jubileumprogramma is dan ook rijkelijk gevuld met hoogtepunten uit zijn enorme catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.