Volledig scherm
Botsing op A2 © Bert Jansen

Drukte op Brabantse wegen door Pasen en ongelukken: files worden minder

De avondspits begon vroeg op de Brabantse wegen. Het mooie weer en een lang paasweekend dat tevens het begin van de meivakantie vormt, zorgde al voor de nodige vertragingen. Ook verschillende ongelukken zorgen voor flinke oponthoud. In Brabant stond in totaal zo’n 200 kilometer file.

Rond 13.00 uur stond er meer dan 300 kilometer file verspreid over Nederland. Door een ongeluk met drie auto’s was de A58 bij Oirschot in de richting van Tilburg rond 13.45 uur deels afgesloten. Weggebruikers moesten rekening houden met minimaal een uur vertraging. Tussen Moergestel en Best stond om 15.00 uur nog zes kilometer file. Tussen Oirschot en knooppunt Batadorp was dat nog eens vier kilometer. 

Op de A2 tussen knooppunt De Hogt en Leende stond rond 15.00 uur 12 kilometer file. Tussen Asten en Geldrop stond het ook stil op de A67 over vijf kilometer. Vanuit Utrecht naar Den Bosch was het aansluiten in de middag. Daar stond tegen 17.30 uur een lange file van 12 kilometer tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Deil. Richting Zaltbommel moest je rekening houden met meer dan een uur vertraging. 

Tegen half 6 is er een ongeluk gebeurd op de A2 met een vrachtwagen twee bestelbussen tussen Eindhoven en Maastricht bij de afrit Valkenswaard. Twee rijstroken werden afgesloten. Tegen 18.00 uur zijn ze vrijgegeven. 

Ook verkeer op de A59 moest rekening houden met een flinke vertraging. Vijf personen zijn daar vrijdagmorgen gewond geraakt bij twee ongelukken. Een van hen zou ernstig gewond zijn.

Rondom Eindhoven is het al de gehele dag druk op de wegen. Rond 16.30 uur stond het verkeer op de A2, N2, A67 en de A58 bij Eindhoven zo goed als stil. De A2 van Eindhoven richting Maastricht bij Born werd rond 16.45 uur vrijgegeven.

Rond 18.30 uur zakte de filekilometerteller van Rijkswaterstaat onder de 100 kilometer. 

Volledig scherm
File rondom Eindhoven. © René Manders
  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.