De Vliert, het stadion van FC Den Bosch
Volledig scherm
PREMIUM
De Vliert, het stadion van FC Den Bosch © ANP Sport

Een auto, vliegtuig of tóch FC Den Bosch kopen? Bij wanhopige voetbalclubs is iedere investeerder welkom

DEN BOSCH - Je bent rijk en je wilt wat. Een voetbalclub, bijvoorbeeld. Maar wat moet je als buitenlandse investeerder eigenlijk met pakweg FC Den Bosch, dat zichzelf nadrukkelijk in de etalage heeft gezet. En word je als club er nu zoveel wijzer van? ,,Ze zitten zo omhoog dat ze iedere idioot met een zak geld ontvangen.”

Het is februari 2018 als toenmalig FC Den Bosch-directeur Paul van der Kraan maar weer eens een jaarrekening moet presenteren met forse rode cijfers: bijna negen ton verlies. Voor de bestuurder is het dan genoeg geweest. ,,We moeten af van het pappen en nathouden”, zegt hij in het Brabants Dagblad. Wat Van der Kraan bedoelt: FC Den Bosch kan niet langer op eigen benen staan, de club moet op zoek naar financiële partners, naar overnamekandidaten.

  1. Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant

    Er lijkt voorzichtig een positieve ontwikkeling over het coronavirus te melden: Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuisopnamen heen. Wel komt nog altijd meer dan een kwart van de besmette Nederlanders uit Brabant. Ook komt er steun voor bedrijven door de overheid. Vanavond gaf minister-president Rutte een persconferentie over de coronamaatregelen, die zijn verlengd tot en met 28 april. Een overzicht van het belangrijkste coronanieuws vind je hieronder.