Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt in Veghel als eerste de tweede vaccinatie tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanna Elkadiri, medewerkster van verpleeghuis Het Wereldhuis, krijgt in Veghel als eerste de tweede vaccinatie tegen het coronavirus. © Hollandse Hoogte / ANP

Een jaar geleden ging het beroemde briefje van Bruins over tafel, van de Brabander als ‘paria’ tot...

TijdlijnEen jaar geleden gaat het ‘beroemde briefje van Bruins’ over tafel. En daarmee begint de Brabantse coronacrisis. Een week later overlijdt de eerste Nederlander aan de gevolgen van Covid-19. Ziekenhuizen stromen vol. Brabant schreeuwt om hulp, maar wordt niet direct gehoord. Een terugblik op 1 jaar corona in Brabant.

 1. Nieuwsoverzicht | Pijnlijke fouten bij doodschieten Taurossen - Brabantse wint een ton met radiospel
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Pijnlijke fouten bij doodschie­ten Taurossen - Brabantse wint een ton met radiospel

  Op de dag van de persconferentie werd gebaald van het feit dat de versoepelingen niet per 21 april worden doorgevoerd. Maar dat wat bekend werd biedt ook hoop, voor scholen en bijvoorbeeld dierenpark De Oliemeulen. Verder was het de dag waarop bekend werd dat Radio 538 binnenkort 10.000 mensen mag verwelkomen op het Chasséveld in Breda. En toevallig bij diezelfde zender won de Brabantse Neeltje vandaag 100.000 euro. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 1. Aanrijding met twee auto's in Goirle: één bestuurder gewond
  Play

  Aanrijding met twee auto's in Goirle: één bestuurder gewond

 2. Steekpartij in Bossche woning, man gewond
  Play

  Steekpar­tij in Bossche woning, man gewond