De kerncentrale in Borssele. De Brabantse gedeputeerde Eric de Bie wil ook een centrale in Brabant. Hij zoekt samenwerking met onder meer Zeeland, Limburg en Vlaanderen daarvoor. Maar de provincie Zeeland weet van niets en wil zelf een nieuwe kerncentrale in Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in Borssele. De Brabantse gedeputeerde Eric de Bie wil ook een centrale in Brabant. Hij zoekt samenwerking met onder meer Zeeland, Limburg en Vlaanderen daarvoor. Maar de provincie Zeeland weet van niets en wil zelf een nieuwe kerncentrale in Zeeland. © Hollandse Hoogte / ANP

Een kerncentrale in Brabant, de vraag is waarom?

DEN BOSCH/BREDA  - Waarom steekt het provinciebestuur van Brabant tijd, geld en energie in een onderzoek kernenergie en kerncentrales? Dit terwijl de regering erover gaat en er al een nationale verkenning gaande is. En wat hebben Brabanders zelf aan zo’n centrale?

  1. Nieuwsoverzicht | Dodelijke vliegtuigcrash veroorzaakt door inschattingsfout – Zware windstoten laten sporen achter
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Dodelijke vliegtuig­crash veroor­zaakt door inschat­tings­fout – Zware windstoten laten sporen achter

    De dodelijke vliegtuigcrash boven Oudemolen, waarbij in 2019 twee mensen om het leven kwamen, werd veroorzaakt door een inschattingsfout. Dat staat in een rapport, dat vandaag werd gepubliceerd. De storm heeft in verschillende delen van Brabant schade aangericht. Zo stortte een attractie op de najaarskermis in Breda in. En de undercoveragent die tijdens zijn laatste operatie zelfmoord pleegde, heeft meerdere keren aan de leiding gevraagd de operatie stop te zetten. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.