Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam in de Raam was van Alpha Omar, de halfbroer van Muhammed. © Ed van Alem

Een lichaam in de rivier in Grave, het trieste verhaal erachter: ‘Ik kon er niets aan doen’

GRAVE - Er lag een lichaam in de rivier in Grave. Twee medewerkers van het waterschap vonden het, in de laatste dagen van vorig jaar. Maar welk leven was hier verloren?

‘Er drijft iets.’ Het lijkt een melding als alle andere voor Waterschap Aa en Maas. Mensen dumpen de raarste dingen in het water.

Nietsvermoedend

Volledig scherm
De plek waar Alpha Omar gevonden werd. © SK-Media

De Raam is een stil riviertje in een verlaten hoek van Grave. Het bruine water is even doorzichtig als een glas cappuccino en het lijkt niet te stromen.

Nietsvermoedend laten twee medewerkers van het waterschap hun rubberboot te water, op de plek waar dat het makkelijkst kan. Ze starten de buitenboordmotor van Zwaantje I en varen naar een dode hoek van de Raam, vlak bij de Thompsonbrug.

Als ze dichterbij komen, zien ze wat er drijft. Ze schrikken. Een opbollende jas. Voorzichtig komen ze dichterbij, en dan weten ze het zeker. Het is een menselijk lichaam. Met het gezicht naar beneden ligt het in het water. Ze bellen 112. Wachtend op de politie kijken ze de andere kant op.

Quote

Alpha Omar is er niet. Waar is hij gebleven? Hij stond hier net nog. Omar?

  1. Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfabriek opgetild
    PREMIUM
    video

    Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfa­briek opgetild

    Storm Dennis zorgde zondag voor veel problemen in Brabant. Bomen waaiden om, een woonboot zonk en een jonge vrouw overleed na een ongeluk met een rukwind. Het was daardoor topdrukte bij de hulpdiensten. Het KNMI kondigde code geel af, omdat de windstoten 90 km/u haalden. Code geel geldt inmiddels niet meer voor Brabant. Hieronder zie je wat de storm veroorzaakte.