Volledig scherm
Blackbear Ink, de Eindhovense tattooshop die verhuisd is naar de Stratumsedijk, heeft openingsactie met gratis tattoo. © Jean Pierre Reijnen

Een tattoo trekken uit de grijpautomaat in Eindhoven

EINDHOVEN - Wie er zaterdag op tijd bij was bij de Eindhovense tattooshop BlackBear Ink werd vrijwel meteen onder handen genomen. Ongebruikelijk, omdat de agenda van de gemiddelde tatoeëerder vaak al voor maanden of zelfs jaren volgeboekt zit. Er zat alleen een addertje onder het gras: Niet jij bepaalde wat op je huid kwam, maar een beertje uit de grijpautomaat.

Al ruim voor openingstijd staan de eerste klanten voor de deur. Om zeker te zijn van muntje voor de grijpautomaat en dus een tattoo. De zwarte grijpmachine staat in het midden van de nieuwe tattoowinkel, onlangs verhuisde BlackBear Ink van Strijp naar de Stratumsedijk. In de grijpautomaat 16 kleine, zwarte beertjes voorzien van nummer. Die nummers staan op het iets verderop hangende bord met 16 –eveneens- zwarte ontwerpen ter grootte van een handpalm. Een muntje, en dus een tattoo kost 150 euro.

Volledig scherm
Blackbear Ink, de Eindhovense tattooshop die verhuisd is naar de Stratumsedijk, heeft openingsactie met gratis tattoo. © Jean Pierre Reijnen

Meerdere mensen azen op hetzelfde beertje, maar je druk maken over het grijpen van een verkeerd nummer is niet nodig, vertelt eigenaresse Hanne Smit, die voor het eerst de tattoos samen met haar vriend en mede-tatoeëerder Kevin Cox ontwierp en zet. ,,We hebben het zelf geprobeerd tijdens de pauzes. Onze automaat is een stuk makkelijker dan die op de kermis.” Ook mag je eventueel je beertje inwisselen voor een tegoedbon. Een man die zaterdag niet kon komen, belde de zaak op. Als een ontwerp overblijft, wil hij die wel. ,,Maakt niet uit welke.”

,,Ze zijn bijna allemaal mooi”, zeggen ook Vera Willemsen uit Tilburg. ,,Het is belangrijker dat je weet dat die door een goede tatoeëerder wordt gezet.” Is de kans op spijt niet groter dan dat je hem zelf laat ontwerpen? ,,Ik ben niet iemand die jarenlang twijfelt of rondloopt met een idee in zijn hoofd. En ook dan kun je net zo goed spijt krijgen.”

Zo denken meer mensen. Iedereen heeft een voorkeur of top drie, bijna niemand lijkt van plan weg te gaan zonder nieuwe inkt. ,,Voor welk ontwerp ga je?” wordt aan Saar Delfgou gevraagd, die helemaal uit Den Helder is gekomen voor haar eerste tatoeage. ,,Maakt niet uit”, zegt ze voor ze het muntje in de grijpmachine mikt. ,,Ik kon eigenlijk niet kiezen, dus dit is wel handig.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement