Volledig scherm
Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen © Nico Snels/BD

Eigenaar Mussenberg schrikt van hatemails: 'Laten we het eerst uitzoeken'

Eigenaar Eric van Leeuwen van recreatieboerderij De Mussenberg in Loon op Zand is geschrokken van de hatemails rond het aangekondigde  Palestijnse jongerenkamp op zijn terrein. ,,We worden voor van alles uitgemaakt zonder dat iemand weet hoe het nu werkelijk zit." 

De commotie ontstond woensdag naar schriftelijke vragen van de PVV aan het provinciebestuur. Volgens de PVV wordt het kamp georganiseerd door onder meer Amin Abou Rashed die in verband wordt gebracht als fondsenwerver van terreurorganisatie Hamas.  De PVV vraagt het college van GS om de burgemeester van Loon op Zand op te roepen het kamp niet door te laten gaan. Exploitant Van Leeuwen heeft woensdag contact gezocht met burgemeester Hanne van Aart. ,,We willen de zaak eerst uitgezocht hebben, voor we een beslissing nemen." Hij heeft ook contact gehad met de organisatoren van het jongerenkamp van Cultureel Centrum Al Quds in Rotterdam. ,,Ze schrokken ook van de commotie en geven aan dat het gaat om een soort scoutingweekeinde voor kinderen."  Volgens een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand wordt er overleg gevoerd met onder meer de politie om duidelijkheid te krijgen over de achtergronden van de organisatie en het aangekondigde kamp. ,,En we wachten de antwoorden van GS af op de vragen van de PVV."  

  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.