Volledig scherm
Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen © Nico Snels/BD

Eigenaar Mussenberg schrikt van hatemails: 'Laten we het eerst uitzoeken'

Eigenaar Eric van Leeuwen van recreatieboerderij De Mussenberg in Loon op Zand is geschrokken van de hatemails rond het aangekondigde  Palestijnse jongerenkamp op zijn terrein. ,,We worden voor van alles uitgemaakt zonder dat iemand weet hoe het nu werkelijk zit." 

De commotie ontstond woensdag naar schriftelijke vragen van de PVV aan het provinciebestuur. Volgens de PVV wordt het kamp georganiseerd door onder meer Amin Abou Rashed die in verband wordt gebracht als fondsenwerver van terreurorganisatie Hamas.  De PVV vraagt het college van GS om de burgemeester van Loon op Zand op te roepen het kamp niet door te laten gaan. Exploitant Van Leeuwen heeft woensdag contact gezocht met burgemeester Hanne van Aart. ,,We willen de zaak eerst uitgezocht hebben, voor we een beslissing nemen." Hij heeft ook contact gehad met de organisatoren van het jongerenkamp van Cultureel Centrum Al Quds in Rotterdam. ,,Ze schrokken ook van de commotie en geven aan dat het gaat om een soort scoutingweekeinde voor kinderen."  Volgens een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand wordt er overleg gevoerd met onder meer de politie om duidelijkheid te krijgen over de achtergronden van de organisatie en het aangekondigde kamp. ,,En we wachten de antwoorden van GS af op de vragen van de PVV."  

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.