Volledig scherm
PSV-fans vieren feest in het centrum als de Eindhovense club voor de 24e keer landskampioen is geworden. © ANP

Eindhoven huldigt PSV maandag om 19.00 uur

EINDHOVEN - De kersverse landskampioen PSV wordt maandag om 19.00 uur op het Stadhuisplein gehuldigd. Om 17.00 uur vertrekt de platte kar met de spelers en staf van PSV vanaf het stadion aan de Mathildelaan.

Een woordvoerder van het gemeentebestuur heeft dat onmiddellijk na afloop van de wedstrijd PSV-Ajax bekendgemaakt.

Om 16.00 uur worden de spelers verwacht bij het stadion. Om 17.00 vertrekt de platte kar, die rond 18.45 uur bij het Stadhuisplein aankomt. Om 19.00 uur wordt PSV gehuldigd op het bordes van het stadhuis. Dat duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Het Stadhuisplein is vanaf 15.00 uur open voor toeschouwers. Als het plein vol is, wordt het afgesloten. Op de Markt en op het 18 Septemberplein kunnen supporters de huldiging volgen op grote schermen. In de binnenstad en langs de route van de platte kar geldt een verbod op glas en blik.

De Wal wordt vanaf 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.

De route van de platte kar met daarop de PSV-selectie:

- Frederiklaan
- St. Antoniusstraat
- Willemstraat
- Vonderweg
- Mathildelaan
- 18 Septemberplein
- Vestdijk
- Geldropseweg
- Bilderdijklaan
- Wal
- Stadhuisplein

  1. Sean Scully: tussen Mondriaan en Rothko
    PREMIUM

    Sean Scully: tussen Mondriaan en Rothko

    TILBURG - Dé verrassing bij de expositie van Sean Scully in De Pont zit op de middenruimte van het Tilburgse museum, de plek waar normaliter de uit kalkstenen opgebouwde cirkel van Richard Long ligt. Daar is een soort achthoekig paviljoen geplaatst met op de buitenkanten acht recente schilderijen van Scully. Niet met de verticale of horizontale kleurvlakken waarvan de wereld hem kent, maar schilderijen van een jongetje, spelend in het zand op een strand.