Linda kreeg een paniekaanval tijdens een verjaardag. Sindsdien werd ze al onrustig bij de gedachte aan een drukke ruimte. Daarvoor kreeg ze EMDR. Tijdens de therapie moest ze aan de nare herinnering denken en tegelijkertijd de vingers van de therapeut volgen. Daardoor verloor de herinnering de emotionele lading en spanning.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda kreeg een paniekaanval tijdens een verjaardag. Sindsdien werd ze al onrustig bij de gedachte aan een drukke ruimte. Daarvoor kreeg ze EMDR. Tijdens de therapie moest ze aan de nare herinnering denken en tegelijkertijd de vingers van de therapeut volgen. Daardoor verloor de herinnering de emotionele lading en spanning. © Eric Elich

EMDR-therapie bij angsten en trauma's wint aan populariteit: hoe werkt het precies?

Heb je grote angst voor een auto-ongeluk, om te stikken of een hondenbeet? Ga je gebukt onder een traumatische ervaring? In zo'n geval kan EMDR een oplossing zijn. De therapie wint aan populariteit. ,,Dankzij deze therapie heb ik geen paniekaanvallen meer.”

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Nieuwsoverzicht | 15-jarig meisje gewond bij steekpartij - Kat Felix met buks doodgeschoten
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 15-jarig meisje gewond bij steekpar­tij - Kat Felix met buks doodgescho­ten

  Het slachtoffer van de steekpartij in Tilburg afgelopen dinsdag blijkt een 15-jarig meisje. Ze raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een 31-jarige Veldhovenaar die vorig jaar twee zendmasten in de fik stak, stond vandaag voor de rechter. En de huurder van een woning in Tilburg maakt het wel erg bont: hij heeft het huis illegaal onderverhuurd en brengt de onderhuurder het dubbele in rekening. Zelf woont hij tijdelijk in de berging. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 3. Nieuwsoverzicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant

  Zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven zijn misbruikt door een oppas. Twee Limburgers zijn aangehouden vanwege de zaak. In Tilburg is een jongetje uit Syrië terechtgekomen dat naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Hij kwam op beveiligingsmedewerkers af en begon te huilen. Verder kijken beheerders van buitenbaden in West-Brabant terug op een moeizaam seizoen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.