Volledig scherm
Emile Roemer © PR

Emile Roemer wordt waarnemend burgemeester in Heerlen: 'Eerste SP-burgemeester van Nederland'

BOXMEER/OSS - Emile Roemer wordt waarnemend burgemeester van het Limburgse Heerlen. Dat meldt L1. Het medium baseert zich op bronnen rond dat benoemingsproces. 

De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Heerlen zouden vanavond een kennismakingsgesprek met de voormalige leider van de SP hebben.

Ziekte van zoontje

Heerlen moet het voorlopig zonder de vaste burgemeester Ralf Krewinkel doen. De burgervader meldde zich onlangs voor onbepaalde tijd ziek in verband met de ziekte van zijn zoontje.

Gistermiddag overlegde gouverneur Theo Bovens al met de fractieleiders van de Limburgse gemeente. Hij drong er daarin aan op een waarnemend burgemeester voor Heerlen, liefst een die voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zitting zou nemen.

Verkiezingen

Bovens wilde gisteren tegenover De Limburger niets kwijt over kandidaten die hij op het oog heeft. De fractieleiders hebben zich tijdens het overleg verplicht te zwijgen. ,,Aan het eind van de week moet duidelijk zijn wie waarnemend burgemeester wordt in Heerlen'', aldus de gouverneur gisteren. 

,,Het is mijns inziens noodzakelijk iemand te benoemen vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Er is dan veel werk te doen dat je niet door een loco moet laten doen. Denk aan het beëdigen van de nieuwe gemeenteraad.''

L1 meldt nu echter dat Roemer de ambtsketting tijdelijk krijgt omgehangen. Het zou hem de eerste SP-burgemeester van Nederland maken.

  1. Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    Sein brand meester gegeven voor zeer grote brand Moerdijk, brandweer nog uren bezig met nablussen

    MOERDIJK - In een loods van Drecht Coating Services aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk is rond 18.45 uur een een zeer grote brand uitgebroken. Er is sprake van veel rookontwikkeling, die trekt richting het zuiden/zuidwesten. Rond 21.15 was het vuur onder controle, rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand zou tijdens werkzaamheden zijn ontstaan. Er zou er een transportband zijn vastgelopen.
  2. Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    BREDA – Een 25-jarige man uit Breda en zijn moeder zijn een half jaar geleden bij een brute woningoverval door het oog van de naald gekropen. Twee overvallers stonden met een pistool voor hun neus en dreigden hen 'af te maken' als ze niet meer geld zouden geven. Gisteravond vertelde het 25-jarige slachtoffer over die ene verschrikkelijke avond in opsporingsprogramma Bureau Brabant. ,,Je voelt je zo machteloos.”