Volledig scherm
Emile Roemer © PR

Emile Roemer wordt waarnemend burgemeester in Heerlen: 'Eerste SP-burgemeester van Nederland'

BOXMEER/OSS - Emile Roemer wordt waarnemend burgemeester van het Limburgse Heerlen. Dat meldt L1. Het medium baseert zich op bronnen rond dat benoemingsproces. 

De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Heerlen zouden vanavond een kennismakingsgesprek met de voormalige leider van de SP hebben.

Ziekte van zoontje

Heerlen moet het voorlopig zonder de vaste burgemeester Ralf Krewinkel doen. De burgervader meldde zich onlangs voor onbepaalde tijd ziek in verband met de ziekte van zijn zoontje.

Gistermiddag overlegde gouverneur Theo Bovens al met de fractieleiders van de Limburgse gemeente. Hij drong er daarin aan op een waarnemend burgemeester voor Heerlen, liefst een die voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zitting zou nemen.

Verkiezingen

Bovens wilde gisteren tegenover De Limburger niets kwijt over kandidaten die hij op het oog heeft. De fractieleiders hebben zich tijdens het overleg verplicht te zwijgen. ,,Aan het eind van de week moet duidelijk zijn wie waarnemend burgemeester wordt in Heerlen'', aldus de gouverneur gisteren. 

,,Het is mijns inziens noodzakelijk iemand te benoemen vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Er is dan veel werk te doen dat je niet door een loco moet laten doen. Denk aan het beëdigen van de nieuwe gemeenteraad.''

L1 meldt nu echter dat Roemer de ambtsketting tijdelijk krijgt omgehangen. Het zou hem de eerste SP-burgemeester van Nederland maken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.