Uit handen van Winston Gerschtanowitz krijgen Jolanda en Mario de cheque van de Postcode Loterij van 1.666.666 euro. ,,We zijn helemaal sprakeloos.”
Volledig scherm
PREMIUM
Uit handen van Winston Gerschtanowitz krijgen Jolanda en Mario de cheque van de Postcode Loterij van 1.666.666 euro. ,,We zijn helemaal sprakeloos.” © Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden

En dan ben je opeens miljonair: ook deze Brabanders wonnen forse geldprijzen

overzichtBijna vijf miljoen euro. Dat is de prijs die bij elkaar viel op een woonwagenkamp in Nuenen. Bewoonster Jolanda moet nog steeds bijkomen van alle felicitaties: “Ik heb er vannacht niet van geslapen. Er komt nu zoveel over me heen.” Maar, hoe bijzonder ook, het is zeker niet voor het eerst dat een Brabander een groot geldbedrag wint bij een loterij, een spelshow of in het casino. Een overzicht.

  1. Woede om lijstje met ‘blokkeerdieren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’
    PREMIUM

    Woede om lijstje met ‘blokkeer­die­ren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’

    Ze waren boos, de natuurliefhebbers en milieubeschermers die deze week in De Gelderlander een verhaal lazen over beschermde diersoorten die plannen voor bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de weg zitten. De krant noemde hen - met een knipoog - ‘blokkeerdieren’. Dat is de wereld op z'n kop, zeiden veel lezers. Het is niet de natuur, maar de mens die iets kwalijk valt te nemen.