Mobiltelefon - Stopp Corona
Volledig scherm
Mobiltelefon - Stopp Corona © Rode Kruis Oostenrijk

Enquête: geef jij je privacy op voor een app tegen corona?

In de strijd tegen het coronavirus overweegt het kabinet de inzet van een app. Ongecontroleerde uitbraken moeten zo voorkomen worden, doordat je smartphone een waarschuwing geeft als je contact had met iemand die besmet was. Geef jij je privacy hiervoor op? We peilen de mening van Brabant met onderstaande enquête.

Het kabinet kijkt naar apps zoals die in Azië en Oostenrijk al worden gebruikt. Hoe werkt zo’n app? Je mobiele telefoon houdt bij welke andere telefoons hij de afgelopen tijd heeft ‘ontmoet’. Wie besmet blijkt, kan dat aangeven in de app, waarna alle personen met wie hij of zij in contact is geweest een signaal krijgen. Zo kunnen ze op tijd in quarantaine gaan, zodat niet nog meer mensen besmet worden.

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.