Volledig scherm
PREMIUM
Veel van het voedsel in zorginstellingen wordt niet opgegeten, het verdwijnt in de afvalbak. © nvt

Er wordt wat afgezeurd over het eten in zorginstellingen, en de klagers hebben gelijk; het kán ook beter

DEN BOSCH - Zeuren over eten in zorginstellingen, het is schering en inslag. Vaak hebben de klagers ook wel gelijk. Het eten kán beter, verser, duurzamer en vooral: gezonder. Denken alvast elf Brabantse zorginstellingen die zich hebben ingeschreven voor het programma ‘Duurzaam en gezond aan tafel’. Zij willen leren hoe het anders kan.

Daar zit je dan, in het verzorgingshuis, bord dampend eten voor je neus. Je prikt er met je vork hier en daar een gaatje in, wat ís dit? Die biefstuk lijkt wel een schoenzool, zo taai. En die bloemkool is veel te hard, niet zoals jij ’m altijd kookte. Verdorie, waar is dat lekkere roomwitte maïzenapapje dat je zelf zo nauwgezet tot de juiste dikte stond te roeren? En gádverdamme, aardappels in de schil, wat een fratsen. Je schuift een paar happen in je mond, maar het smaakt je niet. Het ruikt trouwens ook helemaal niet lekker. Je schuift je bord weg. Voedsel voor de kliko.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.