Met paard en kar werd dinsdagmorgen Cor Derks uit Venhorst naar de Sint Jozefkerk gebracht. De erehaag wordt een populair alternatief nu nog maar dertig mensen bij de afscheidsdiensten mogen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Met paard en kar werd dinsdagmorgen Cor Derks uit Venhorst naar de Sint Jozefkerk gebracht. De erehaag wordt een populair alternatief nu nog maar dertig mensen bij de afscheidsdiensten mogen zijn. © Van Assendelft Fotografie

Erehaag voor overleden Cor Derks uit Venhorst

VENHORST - In Venhorst is dinsdag afscheid genomen van Cor Derks. De 77-jarige man overleed vorige week in ziekenhuis Bernhoven aan de gevolgen van de coronabesmetting. De kist waarin Derks lag opgebaard, werd met paard en wagen naar de Sint-Jozefkerk gebracht. Langs de kant van de weg vormden dorpsgenoten en andere bekenden een erehaag. 

,,Cor Derks was enorm geliefd in Venhorst", zegt burgemeester Pierre Bos van de gemeente Boekel. ,,Vooral omdat hij heel veel jongen mensen paard heeft leren rijden. Dat ging altijd met een grap, hij was voor die kinderen een echte vaderfiguur.” Derks werd vorige week maandag opgenomen in ziekenhuis Bernhoven, waar hij woensdag overleed. Zijn nabestaanden prijzen het Udense ziekenhuis voor de manier waarop zij ‘in moeilijke omstandigheden’ toch nog op een waardige manier afscheid konden nemen.