Volledig scherm
© Elcke van der Heijden/BD

Eurocommissaris bezoekt bijzondere projecten in Brabant

DEN BOSCH - Brabant mikt op een leidende rol op het gebied van agrifood in Europa. De provincie timmert flink aan de weg met projecten als Plantlab in Den Bosch en de Noordkade in Veghel. Plannen die onder meer tot stand zijn gekomen met bijdrages uit Europa. Eurocommissaris Regionaal beleid Corina Cretu brengt maandag daarom een werkbezoek aan Noordoost-Brabant.

Zij wordt bijgepraat over de bijzondere positie van deze regio in Europa. Cretu bezoekt projecten die al tot stand zijn gebracht, maar wordt ook vertelt over de uitdagingen die er nog liggen.

In de periode 2007-2013 investeerde de EU in totaal 160 miljoen euro in projecten in Noord-Brabant die de regionale concurrentiekracht versterken en voor meer werkgelegenheid zorgen. In Den Bosch gaat het onder meer om De Gruyterfabriek, Plantlab en de Food&Health Campus. In Veghel is geïnvesteerd in diverse projecten rondom de Noordkade. Al deze initiatieven dragen bij aan de ambitie van AgriFood Capital om Noordoost-Brabant uit te laten groeien tot tópregio in agrifood in 2020. En aan de ambitie van de provincie om de slimste en duurzaamste agrifood regio van Europa te worden.

Naast Cretu zijn ook de Brabantse Europarlementariërs Lambert van Nistelrooij en Mathijs van Miltenburg aanwezig. Commissaris van de koning Wim van de Donk is de gastheer van het gezelschap.