Volledig scherm
© Archieffoto BD

Europees onderzoek naar effecten dumpen drugsafval in onder meer Brabantse natuur

DEN BOSCH - De Europese Commissie gaat onderzoek laten doen naar de milieu-effecten van het dumpen van drugsafval in de natuur. De Brabantse CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij had daarom gevraagd.

In de Brabantse natuur wordt met grote regelmaat afval gedumpt dat afkomstig is uit drugslaboratoria. Vaak gaat het daarbij om gevaarlijke chemicaliën, die bijvoorbeeld ook het grondwater kunnen verontreinigen. Van Nistelrooij pleit voor een Europese aanpak van het probleem van de drugsdumpingen.

Vorige maand stemde de Tweede Kamer al in met een motie van de ChristenUnie om meer geld beschikbaar te stellen ter compensatie van boeren, particulieren en beheerders van natuurterreinen die nu zelf moeten betalen voor het opruimen van het drugsafval.

  1. Speedy Gonzales is in Brabant:
wie gaat hem vangen?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Speedy Gonzales is in Brabant: wie gaat hem vangen?

    COLUMN PLAATS DELICT - Precies één dollar kostte het zakje crystal meth dat ik vier jaar geleden kocht in Albuquerque, de grootste stad van de Amerikaanse staat New Mexico. Het winkeltje, ‘The Candy Lady’, had zich gespecialiseerd in hebbedingetjes die allemaal te maken hadden met Breaking Bad, de populaire Netflix-serie over een doodzieke scheikundeleraar die crystal meth gaat maken en zo carrière maakt in de drugswereld.