Volledig scherm
De expositie Brabant in Beeld staat in het voorportaal van de prestigieuze fototentoonstelling van World Press Photo. © redactie

Expositie Brabant in Beeld van start: de stemmen zijn binnen

Brabant in BeeldDEN BOSCH - Welke foto is je favoriet van Brabant in Beeld? Er kon gestemd worden op de 17 genomineerden.

De inzendingen voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld zijn dit jaar heel divers. Prachtige natuurfoto's die laten zien hoe mooi Brabant is. Maar ook confronterende beelden van de huidige wegwerpmaatschappij.

Favoriete foto

Stemmen kon op twee manieren. De  foto’s van de 17 genomineerden zijn vanaf 17 november tot 9 december te zien in Willem Twee in Den Bosch, in het voorportaal van de prestigieuze fototentoonstelling van World Press Photo. Via stemzuilen kan iedereen een favoriete foto kiezen.

Het is ook mogelijk om via onderstaande module te stemmen. Hier staan alle foto’s op een rij. Kies per categorie jouw favoriet en breng tot 2 december jouw stem uit. Dat kan heel eenvoudig door op de foto te klikken. De genomineerde met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een door Canon Nederland beschikbaar gestelde camera. De winnaar wordt op 8 december bekendgemaakt.

Mooie selectie

De jury van de fotowedstrijd Brabant in Beeld kreeg ruim duizend foto’s onder ogen. Het was een flinke klus om 17 genomineerden te selecteren.  Net als vorig jaar was de categorie Natuur het meest populair. Daarom is er voor gekozen om in plaats van drie, vier inzendingen in deze categorie te nomineren. In tegenstelling tot vorig jaar is de categorie Sport nu wel goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk is het gelukt een mooie selectie te maken. Niet het perfecte plaatje wint, maar de foto of serie die de meeste indruk achterlaat.

Brabant in Beeld is idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden,  Canon Nederland N.V. en Willem Twee muziek en beeldende kunst. Amateur- en professionele fotografen konden foto’s insturen.